Prăjitură cu smochine

DSC02841 jpeg

Aromatele smochine dau un gust deosebit oricărui desert. Prepară şi tu această prăjitură cu msochine garantată de doamna Iuliana Lako din Cenad.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu smochine

1 ½  cană zahăr

4 ouă

1 cană ulei

1 cană lapte

1 praf de copt

1 lingură cacao

1 praf sare

2 căni făină

esenţă rom, după gust

smochine, după gust

zahăr pudră, pentru decor

 Cum se prepară prăjitura cu smochine

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi torni, în fir subţire, uleiul până obţii o compoziţie asemănătoare cu maioneza.  Adaugi laptele, puţin câte puţin, încorporezi făina amestecată cu praful de copt, apoi, cu o spatulă, omogenizezi albuşurile. Împarţi aluatul în două boluri. În primul pui esenţă de rom, iar în al doilea cacaua cernută. Tapetezi o formă de tort cu pereţi detaşabili, torni aluatul în care ai adaugat esenţa, iar peste el îl răstorni pe cel cu cacaua, faci cercuri şi dinţii unei furculiţe ca să obţii o prăjitură marmorată. Sepeli şi tai felii câteva smochine, le aşezi peste aluat, dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C, 30 de minute, apoi reduce la 170 de grade şi îl ţii până se coace. Îl serveşti decorat cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg