Prăjitură cu smochine

Aromatele smochine dau un gust deosebit oricărui desert. Prepară şi tu această prăjitură cu msochine garantată de doamna Iuliana Lako din Cenad.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu smochine
1 ½ cană zahăr
4 ouă
1 cană ulei
1 cană lapte
1 praf de copt
1 lingură cacao
1 praf sare
2 căni făină
esenţă rom, după gust
smochine, după gust
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitura cu smochine
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi torni, în fir subţire, uleiul până obţii o compoziţie asemănătoare cu maioneza. Adaugi laptele, puţin câte puţin, încorporezi făina amestecată cu praful de copt, apoi, cu o spatulă, omogenizezi albuşurile. Împarţi aluatul în două boluri. În primul pui esenţă de rom, iar în al doilea cacaua cernută. Tapetezi o formă de tort cu pereţi detaşabili, torni aluatul în care ai adaugat esenţa, iar peste el îl răstorni pe cel cu cacaua, faci cercuri şi dinţii unei furculiţe ca să obţii o prăjitură marmorată. Sepeli şi tai felii câteva smochine, le aşezi peste aluat, dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C, 30 de minute, apoi reduce la 170 de grade şi îl ţii până se coace. Îl serveşti decorat cu zahăr pudră.