Prăjitură cu zahăr ars

prajitura cu zahar ars jpeg

Mulţumim Mariei Ionescu din Ploieşti pentru această reţetă.

Ingrediente

4 ouă 3 căni făină 1 iaurt mic 3 căni zahăr tos 50 g alune 1 praf de copt 2 linguri cacao esenţă vanilie

Mod de preparare

Amesteci energic, într-un vas mare, ouăle cu două căni de zahăr, cu iaurtul, praful de copt, esenţa de vanilie şi cu făina în ploaie. Trebuie să obţii un aluat fluid. Tapetezi o tavă de cuptor şi aşezi în ea trei sferturi din amestec. În restul de aluat încorporezi cacaua şi îl pui peste cel din tavă. Dai la cuptorul încins, la foc iute, aproximativ 20 de minute.

Între timp, caramelizezi restul de zahăr şi, când este aproape gata, adaugi alunele, apoi opreşti focul. Decorezi prăjitura cu zahărul caramelizat şi o serveşti rece.