Prăjitură cu zmeură şi struguri

Prajitura cu zmeura si struguri jpeg

Mulţumim Andreei Rădulescu din Bucureşti pentru o delicioasă reţetă de desert!

Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 praf de sare

50 ml lichior Amaretto

3 linguri zahăr

2 cutii frişcă lichidă (de 200 ml)

2 cutii cremă de brânză (de 200 g)

2 cutii smântână (de 200 g)

2 plicuri zahăr vanilat

2 plicuri întăritor frişcă

2 plicuri gelatină

200 ml apă rece

700 g zmeură

300 g zmeură

2 ciorchini de struguri

2 plicuri tort gelee

400 ml apă

2 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea, iar gălbenuşurile cu zahărul. Pui albuşurile peste gălbenuşuri, adaugi făina, cacaua, praful de copt şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit, 20-25 de minute.

Pentru cremă, pui gelatina la înmuiat în apă rece. Mixezi frişca cu zahărul vanilat şi cu întăritorul, apoi amesteci cu crema de brânză şi smântâna. Pui zmeura la foc cu zahărul şi puţină apă şi laşi 15 minute. Adaugi gelatina peste siropul de zmeură după ce s-a mai răcit, apoi torni peste cremă, omogenizezi şi laşi la frigider o oră.

Tai blatul în două părţi. Însiropezi o parte cu lichior, pui jumătate din cremă, al doilea blat şi restul de cremă. Ornezi cu zmeură şi struguri. Între timp, pui plicurile de tort gelee cu apă şi zahăr pe foc şi laşi câteva minute. Adaugi amestecul după ce s-a răcit peste prăjitură.