Prăjitura „Dalmaţian„ cu foi de napolitană

prajitura dalmatian cu foi de napolitana jpeg

Mulţumim Victoriei Ene din judeţul Olt pentru această reţetă!

Ingrediente

4 ouă 350 g zahăr 250 g nuci 250 g unt sau margarină 1 pachet foi de napolitană 200 g ciocolată albă 50 g ciocolată amăruie 1 fiolă esenţă rom

Mod de preparare

Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, caramelizezi 200 g de zahăr. Când a căpătat culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi încorporezi uşor crema de ou. După ce se răceşte, adaugi în cremă, omogenizând bine, untul şi esenţa de rom. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor. Deasupra ultimei foi, torni ciocolata albă topită şi, din loc în loc, pui picături de ciocolată amăruie pentru a imita petele de pe blăniţa unui dalmaţian.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg