Prăjitura „Dalmaţian„ cu foi de napolitană

Mulţumim Victoriei Ene din judeţul Olt pentru această reţetă!
Ingrediente
4 ouă 350 g zahăr 250 g nuci 250 g unt sau margarină 1 pachet foi de napolitană 200 g ciocolată albă 50 g ciocolată amăruie 1 fiolă esenţă rom
Mod de preparare
Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smântâni. Separat, caramelizezi 200 g de zahăr. Când a căpătat culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi încorporezi uşor crema de ou. După ce se răceşte, adaugi în cremă, omogenizând bine, untul şi esenţa de rom. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor. Deasupra ultimei foi, torni ciocolata albă topită şi, din loc în loc, pui picături de ciocolată amăruie pentru a imita petele de pe blăniţa unui dalmaţian.