Prăjitură deşteaptă

Nu e necesar să prepari creme şi foi separat, dacă-ţi doreşti o prăjitură în straturi. Prăjitura deşteaptă este simplu de făcut şi delicioasă, ne garantează doamna Elena Ghiţă din Bucureşti.
Ai nevoie de
8 ouă
250 g margarină
225 g făină
2 linguri apă
1 litru lapte
2 plicuri zahăr vanilat
300 g zahăr
2 linguri ulei
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară
Topeşti margarina şi o laşi la răcit. Între timp, baţi albuşurile spumă. Într-un vas, pui gălbenuşurile, zahărul, apa, zahărul vanilat şi amesteci până se omogenizează. Adaugi margarina topită şi răcită, apoi torni făina în ploaie şi amesteci. Torni laptele călduţ. La final, încorporezi albuşurile bătute şi omogenizezi. Tapetezi o tavă, torni compoziţia şi o dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute. După ce scoţi prăjitura, o pudrezi cu zahăr şi o laşi la răcit.