Prăjitura Elena

Doamna Elena Mocanu dinTurda, Cluj, ne-a trimis la redacţie o reţetă care îi poartă numele. Şi arată atât de bine!
Ai nevoie de
Pentru blat:
3 căni de nucă
7 albuşuri
7 linguri zahăr
7 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
1 plic praf de copt (stins cu puţin oţet)
Pentru cremă:
7 gălbenuşuri
7 linguri zahăr
3 linguri apă
1 plic budincă de vanilie
500 ml frişcă
400 g biscuiţi
1 plic întăritor de frişcă
suc
cacao
400 g cremă de ciocolată
Pentru blat: tapetezi tava cu hârtie de copt şi pui cele trei căni de nucă (atât cât să acopere toata suprafaţa). Baţi albuşurile cu zahărul, adaugi nuca măcinată, făina şi praful de copt.
Torni compoziţia peste nuca din tavă şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Peste blat întinzi crema de ciocolată. Înmoi biscuiţii în suc şi îi pui peste crema de ciocolată.
Pentru cremă: amesteci gălbenuşurile cu zahărul, apa şi praful de budincă şi fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă, după care laşi să se răcească. Mixezi frişca şi adaugi plicul de întăritor.
Adaugi câte o o lingură de cremă în frişca bătută spumă şi amesteci uşor, de jos în sus. Întinzi compoziţia obţinută peste prăjitură şi decorezi cu cacao.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.