Prăjitură Fanta

prajitura fanta jpeg

Mulţumim Georgetei Porceanu pentru o reţetă delicioasă cu ingrediente inedite! „Simplă, bună şi de mare efect!“

Ingrediente Pentru blat 6 oua 6 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 100 ml ulei 1 plic praf de copt un praf de sare

Pentru cremă

500 g branza de vaci

200 g unt 82% grasime

200 g zahar pudra

o fiola esenta de vanilie

2 plicuri budinca de vanilie

800 ml Fanta ( am folosit Santal de portocale)

5 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru blat, separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile cu zaharul( 1-2 minute cat sa se omogenizeze) apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt (toate cernute). Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit.

Pentru cremă, mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Pentru glazura, o preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta( Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. Pofta buna!