Prăjitura Fanta

prajitura fanta de la cititori jpeg

Mulţumim Andreea petronela Silion din Botoşani pentru reţeta de prăjitură pe care ne-ai trimis-o la redacţie. E foarte bună!

Ai nevoie de

6 ouă 100 ml ulei 6 linguri zahăr 2 linguri cacao 4 linguri făină 1 plic praf de copt

500 g brânză de vaci

200 g unt

150 g zahăr

esenţă de vanilie

850 ml suc de portocale

2 plicuri budincă de vanilie

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte, apoi adaugi uleiul. Pui făina amestecată cu cacaua şi praful de copt şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi treptat albuşurile bătute spumă, torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, după care dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Laşi să

se răcească în tavă.

Pentru cremă, amesteci untul cu zahărul până devine spumă, apoi adaugi brânza şi esenţa de vanilie. Crema obţinută o întinzi pe blat şi dai la frigider. Pentru glazură, prepari budinca după indicaţiile de pe plic, numai că în loc de lapte pui sucul de portocale. Amesteci pe foc până se îngroaşă, după care laşi să se răcească. Când este doar puţin călduţă, adaugi budinca peste cremă, apoi dai prăjitura la rece până se întăreşte glazura.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.