Prajitură fanta cu brânză şi mascarpone

FANTA jpeg

Doamna Ionela Radu, din localitatea Ulmi ne-a trimis reţeta celei mai bune prăjituri cu jeleu cu suc de fructe şi cremă de brânză.

Pentru blat

12 linguri făină

6 ouă

6 linguri zahăr

100 ml ulei

2 linguri cacao

2 linguri cremă de ciocolată

1 praf de copt

1 praf de sare

esenţă rom

Pentru cremă

200 g unt

400 g brânză de vaci

200 g mascarpone

150 g zahăr pudră

esenţă de vanilie

Pentru glazură

800 ml suc fanta

4 linguri de zahăr

1 plic budincă de vanilie

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, până îşi dublează volumul. Torni treptat uleiul (ca la maioneză) şi pui crema de ciocolată. Adaugi făina, în ploaie, amestecată cu cacaua, praful de copt, praful de sare, esenţa şi omogenizezi.

Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încălzit, până trece testul scobitorii. Laşi să se răcească foarte bine.

Pentru cremă, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până se topeşte, adaugi brânza de vaci, mascarpone şi esenţa, apoi amesteci bine până devine o cremă pufoasă.

Pentru glazură, combini zahărul, budinca şi puţin suc, iar restul îl pui la fiert şi când începe să clocotească adaugi budinca. Amesteci continuu până se îngroaşă.

Peste blatul răcit, întinzi crema de brânză, pui budinca, apoi dai la rece 2-3 ore. Serveşti prăjitura după ce se întăreşte glazura.