Prăjitură fantastică

Mulţumim Tabitei Timeia Sătmărean pentru reţeta pe care ne-a trimis-o la redacţie!
Ingrediente
Pentru blat 4 ouă 8 linguri apă 12 linguri zahăr 12 linguri făină 1 praf de copt 4 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare
250 g unt
100 g zahăr pudră
cacao
2 linguriţe de nes
800 ml suc de portocale
2 plicuri budincă de vanilie
zahăr
apă
zahăr
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat albuşurile bătute, turnând şi câte o lingură de apă. Pui în compoziţie făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni amestecul în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 35-45 de minute.
Mixezi untul cu zahărul, adaugi 2 linguri de cacao şi linguriţele de nes (sau cafea). Pui sucul de portocale la foc (mai păstrezi 3 linguri) şi când începe să se încălzească adaugi praful de budincă şi zahăr, după gust. Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi aştepţi să se răcească.
Prepari siropul din apă şi zahăr, la foc mic. Însiropezi blatul, pui crema de unt şi nivelezi. Pui deasupra budinca răcită şi dai la frigider. Tai prăjitura înainte de servire.