Prăjitură fantastică

Prajitura fantastica jpeg

Mulţumim Tabitei Timeia Sătmărean pentru reţeta pe care ne-a trimis-o la redacţie!

Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 8 linguri apă 12 linguri zahăr 12 linguri făină 1 praf de copt 4 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare

250 g unt

100 g zahăr pudră

cacao

2 linguriţe de nes

800 ml suc de portocale

2 plicuri budincă de vanilie

zahăr

apă

zahăr

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat albuşurile bătute, turnând şi câte o lingură de apă. Pui în compoziţie făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni amestecul în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 35-45 de minute.

Mixezi untul cu zahărul, adaugi 2 linguri de cacao şi linguriţele de nes (sau cafea). Pui sucul de portocale la foc (mai păstrezi 3 linguri) şi când începe să se încălzească adaugi praful de budincă şi zahăr, după gust. Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi aştepţi să se răcească.

Prepari siropul din apă şi zahăr, la foc mic. Însiropezi blatul, pui crema de unt şi nivelezi. Pui deasupra budinca răcită şi dai la frigider. Tai prăjitura înainte de servire.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg