Prăjitură fină cu cremă de griş

prajitura cu crema delicata de gris jpeg

Ermina Vlăsceanu, o fidelă cititoare a revistei „Click!Poftă bună!“ ne-a trimis la redacţie următoarea reţetă, îndemnându-i şi pe ceilalţi cititori să o încerce.

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 6 linguri de zahăr 3 plicuri de zahăr vanilinat 6 linguri de faina.

Pentru cremă

200 ml lapte

2 linguri de griş

7 linguri de zahăr pudră

1 pachet de unt (200gr)

Nuci caramelizate

100 gr zahăr

o lingură de apă

100 gr nuci măcinate.

Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat, ca la chec, apoi se adaugă făina amestecând uşor cu lingura. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit în cuptorul încălzit înainte. Într-o crăticioară se fierbe laptele cu grişul, apoi se lasă să se răcească. Separat se freacă untul adăugând treptat zahărul pudră. Se ia câte o linguriţă din griş şi se adaugă peste unt, frecând în continuare. Cu această crema se unge blatul răcit.

Pentru nucile caramelizate, se amestecă zahărul cu apa şi se pune la foc potrivit până capătă o culoare aurie apoi se incorporează şi nucile măcinate. Se răstoarnă pe un tocător umezit şi se lasă să se răcească. Se pisează cu ajutorul ciocanului pentru şnitele şi se presară peste cremă.

Prajitura se lasă până a doua zi când se taie în bucăţi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.