Prăjitură „Frezia“

A venit rândul unei noi reţete delicioase primită de la Adriana Mariana Rada din Oradea. De data aceasta prăjitura „Frezia“ este cea care ne-a făcut cu ochiul. Mulţumim!
Ingrediente Blat 1 7 albusurile 7 galbenusurile 7 linguri zahar 7 linguri faina.
Blat 2
10 albusuri batute spuma
1/2 kg zahar
250 gr nuca macinata
2 linguri faina
10 galbenusuri
250 gr zahar
1 vanilie
1/2 l lapte
6 linguri faina
250 gr unt
Glazura
2 linguri cacao
6 linguri zahar
50 gr unt
4 linguri apa
Mod de preparare
Pentru primul blat se bat spuma albusele cu zaharul apoi se adauga galbenusele si faina.Se coace la foc potrivit.
Pentru al doilea blat se bat spuma albusurile cu zaharul si vanilia apoi se adauga nuca macinata si faina. Se coace la foc potrivit.
Pentru crema, se pun galbenusurile frecate spuma cu zaharul si vanilia in laptele cald si amestecat cu faina. Se lasa pe foc mic pana se ingroasa. Cand e rece, se amesteca cu 250 gr unt.
Pentru glazura se pune pe foc mic cacaua, zaharul si apa pana da in 2-3 clocote apoi, se adauga untul, se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste tot untul. Se lasa la racit putin apoi se pune peste prajitura.
Asamblare: Blat 2, 2/3 crema, Blat 1, 1/3 crema, Glazura. Şi repeţi.
Se taie in forme dorite.