Prăjitură în două culori

Prajitura in doua culori jpeg

Doamna Adriana Rada din Oradea ne-a trimis una dintre reţetele sale preferate de desert, prăjitura în două culori.

Ingrediente

8 ouă

8 linguri zahăr

8 linguri făină

100 ml lapte

4 linguri ulei

½ praf de copt

2 plicuri zahăr vanilat

1 lingură cacao

1 praf de sare

300 g cireşe din compot

zeama de la ½ lămâie

zahăr pudră, pentru decor

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi mixezi gălbenuşurile cu cele două tipuri de zahăr, până îşi dublează volumul. Adaugi uleiul, laptele şi făina şi le mixezi în continuare până se omogenizează. Dizolvi praful de copt în zeamă de lămâie şi îl încorporezi în amestec. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare până se întăresc. Le amesteci cu compoziţia obţinută mai sus. Împarţi amestecul în două părţi, iar într-una din ele adaugi cacaua. Într-o tavă tapetată, pui aluatul cu cacao, apoi pe cel galben şi învârţi cu o lingură în ambele compoziţii pentru a obţine un model. Aşezi deasupra cireşele fără sâmburi şi dai prăjitura la cuptor 25-30 de minute. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.