„Prăjitură inventată“ cu brânză

prajitura inventata cu branza jpeg

Andrada Râpă din Iaşi ne-a trimis la redacţie o delicioasă reţetă a unei prăjituri cu brânză pe care a preparat-o după propria imaginaţie şi inspiraţie. Ea vă invită să o încercaţi şi voi acasă.

Ingrediente

200 grame făină 150 grame unt 3 linguri zahăr praf 1 plic praf de copt 650 grame brânză de vaci proaspătă 150 grame de zahăr 3 linguri griş coajă rasă de lămâie un borcan de compot de vişine 5 ouă 10 linguri zahăr 10 linguri făină 5 linguri ulei 2 linguri lapte esenţă de vanilie

Mod de preparare

Amesteci untul păstrat la temperatura camerei cu făina şi un vârf de cuţit de praf de copt. Dacă aluatul nu este destul de moale mai poţi să adaugi puţină smântână sau iaurt. Strângi aluatul astfel obţinut într-o bilă pe care o înveleşti în folie alimentară şi o laşi minimum 15 minute la frigider.

Între timp amesteci brânza cu zahărul şi grişul. În cazul în care brânza este mai puţin scursă poţi să mai pui 1 sau 2 linguri de griş pentru că acesta va absorbi umiditatea în exces a brânzei. Adaugi la final şi coaja rasă de lămâie.

Separat cureţi vişinele de sâmburi şi le păstrezi într-o farfurie până la asamblarea prăjiturii.

După expirarea timpului scoţi aluatul din frigider. Îl întinzi uniform cu ajutorul sucitorului într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bagi tava la cuptor pentru aproximativ 5 minute în cuptorul preîncălzit la temperatură medie.

Între timp separi cele 5 ouă. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, adăugat treptat. După ce zahărul se topeşte încorporezi amestecând cu un tel gălbenuşurile, uleiul, laptele, esenţa de vanilie şi apoi treptat făina amestecată cu restul de praf de copt.

După expirarea celor 5 minute scoţi tava din cuptor. Deasupra întinzi amestecul de brânză, apoi presari vişinele. Deasupra torni uniform compoziţia de albuş de ou. Bagi tava la cuptor până ce prăjitura devine rumenă şi trece testul scobitorii. Poţi să ornezi prăjitura cu zahăr praf.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.