Prăjitura Kati

prajitura kati jpeg

Mulţumim Clementinei Suciu din Bistriţa Năsăud pentru reţeta pe care ne-a trimis-o la redacţie.

Ingrediente foi 500 gr faina 150 gr untura,(unt sau margarina ) 150 gr zahar 1 praf sare 5 galbenusuri 1 plic praf de copt 4-5 linguri smantana.

1 foaie coapta

100 ml lapte

zahar vanilinat

50 ml rom

2 linguri dulceata de caise sau piersici

20 gr cacao

150 gr zahar

150 gr margarina

Pentru bezea

5 albusuri

250 gr zahar

Preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele intr-un castron.Se face un aluat din care se coc 3 foi pe fundul tavii.Pentru crema se faramiteaza una dintre foi,se pune intr-un castron peste care se adauga laptele.Se lasa 10 min sa se inmoaie apoi se adauga celalalte ingrediente si se omogenizeaza.Crema obtinuta se pune intre cele 2 foi.Albusurile se bat cu zaharul pe baie de aburi si se intind peste prajitura.Se decoreaza cu ciocolata rasa sau bombonele pentru decor,Pofta buna!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.