Prăjitura Kati

Mulţumim Clementinei Suciu din Bistriţa Năsăud pentru reţeta pe care ne-a trimis-o la redacţie.
Ingrediente foi 500 gr faina 150 gr untura,(unt sau margarina ) 150 gr zahar 1 praf sare 5 galbenusuri 1 plic praf de copt 4-5 linguri smantana.
1 foaie coapta
100 ml lapte
zahar vanilinat
50 ml rom
2 linguri dulceata de caise sau piersici
20 gr cacao
150 gr zahar
150 gr margarina
Pentru bezea
5 albusuri
250 gr zahar
Preparare
Pentru foi se amesteca toate ingredientele intr-un castron.Se face un aluat din care se coc 3 foi pe fundul tavii.Pentru crema se faramiteaza una dintre foi,se pune intr-un castron peste care se adauga laptele.Se lasa 10 min sa se inmoaie apoi se adauga celalalte ingrediente si se omogenizeaza.Crema obtinuta se pune intre cele 2 foi.Albusurile se bat cu zaharul pe baie de aburi si se intind peste prajitura.Se decoreaza cu ciocolata rasa sau bombonele pentru decor,Pofta buna!
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.