Prăjitură marmorată

prajitura marmorata jpeg

Mulţumim Feliciei Vanea din Bucureşti pentru această reţetă.

Ingrediente Pentru blat ● 200 g zahăr 100 g unt 2-3 linguri cacao 3 ouă 250 g smântână 280 g făină 250 ml lapte 1 plic praf de copt

Pentru biluţele de brânză

250 g mascarpone

65 g zahăr

1 ou

esenţă de vanilie

Pentru decor

mix fructe de pădure

fulgi de migdale

1 plic Tort-Gelee transparent

Mod de preparare

Mixezi untul cu zahărul. Când obţii o cremă omogenă, adaugi ouăle, pe rând, amestecând bine. Torni laptele şi smântâna, omogenizezi, apoi pui făina, cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă de copt, tapetată.

Pentru biluţele de brânză, mixezi bine ingredientele. Cu o lin­­gu­­riţă, aşezi biluţe din loc în loc, peste compoziţia din tavă. Presari mixul de fructe de pădure şi fulgi de migdale, şi dai la cuptorul încălzit în prealabil 35-40 de minute, la foc mediu. Când s-a răcit prăjitura, cu ajutorul unei pensule de silicon, ornezi cu Tort-Gelee, preparat conform instrucţiunilor de pe plic.