Prăjitură marmorată cu brânză

prajitura marmorata cu branza jpeg

Mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru aluat 100 g făină 100 g ciocolată neagră 70 g unt 70 g zahăr 3 ouă 1 lingură cacao 1 praf de sare esenţă de vanilie, după gust 1 linguriţă praf de copt

200 g cremă de brânză

100 g iaurt

1 linguriţă esenţă vanilie

1 gălbenuş

40 g zahăr

Mod de preparare

Pui ciocolata şi untul într-un vas şi le topeşti pe foc, amestecând continuu. Baţi ouăle cu zahărul, apoi încorporezi ciocolata răcită uşor, esenţa de vanilie, făina, cacaua, sarea şi praful de copt în ploaie. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată.

Separat, amesteci iaurtul, crema de brânză, zahărul, gălbenuşul şi esenţa. Cu o linguriţă, întinzi neuniform crema peste aluatul din tavă, ca să obţii un efect marmorat. Dai la cuptorul încins 20-30 de minute.