Prăjitură marmorată cu brânză

Mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru aluat 100 g făină 100 g ciocolată neagră 70 g unt 70 g zahăr 3 ouă 1 lingură cacao 1 praf de sare esenţă de vanilie, după gust 1 linguriţă praf de copt
200 g cremă de brânză
100 g iaurt
1 linguriţă esenţă vanilie
1 gălbenuş
40 g zahăr
Mod de preparare
Pui ciocolata şi untul într-un vas şi le topeşti pe foc, amestecând continuu. Baţi ouăle cu zahărul, apoi încorporezi ciocolata răcită uşor, esenţa de vanilie, făina, cacaua, sarea şi praful de copt în ploaie. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată.
Separat, amesteci iaurtul, crema de brânză, zahărul, gălbenuşul şi esenţa. Cu o linguriţă, întinzi neuniform crema peste aluatul din tavă, ca să obţii un efect marmorat. Dai la cuptorul încins 20-30 de minute.