Prăjitura Norişor

prajitura norisor jpeg

Mulţumim Andreiei Butnaru din Vatra Dornei pentru o delicioasă reţetă de prăjitură.

Ai nevoie de

Pentru blat 5 gălbenuşuri 200 g făină 100 g zahăr 10 linguri apă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat unt Pentru cremă 350 ml lapte 100 g zahăr 1 lingură amidon 250 g unt 100 g fulgi de cocos esenţă de vanilie

5 albuşuri

100 g zahăr

25 g ciocolată albă

Mod de preparare

Pentru blat, freci gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu cel vanilat până obţii o cremă, apoi adaugi apa şi făina cernută amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu unt (sau pui hârtie de copt) şi întinzi compoziţia. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 20 de minute.

Pentru cremă, torni laptele într-un vas, adaugi zahărul, fulgii de cocos şi amidonul, după care pui cratiţa pe foc mic şi amesteci până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, adaugi esenţa de vanilie. Mixezi bine untul şi îl adaugi treptat în compoziţie până se omogenizează.

Pentru bezea, baţi bine albuşurile cu zahărul pe baie de aburi. Peste blatul răcit adaugi crema, o nivelezi, apoi pui bezeaua. Deasupra razi ciocolată albă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.