Prăjitură Olivia

Domnul Alexandru Filip din Drobeta Turnu Severin se pricepe să facă dulciuri. Dovada este în reţeta prăjiturii pe care ne-a trimis-o.
Ingrediente
2 căni nuci tăiate
Pentru blat
7 ouă
14 linguri zahăr
7 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
3 linguri apă
1/2 plic praf de copt
500 ml frişcă bătută
500 g biscuiţi
Pentru crema de ciocolată
200 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată neagră
2 g gelatină
100 ml frişcă bătută
1 ceşcuţă cafea
Cum se prepară
Ungi o tavă dreptunghiulară cu margarină şi pui nuca atât cât să acopere fundul tăvii. Pregăteşti blatul din albuşurile bătute spumă cu şapte linguri de zahăr, nuca măcinată, făina şi praful de copt. Torni compoziţia peste nucă şi dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute sau până trece testul scobitorii. Răstorni blatul într-o altă tavă dreptunghiulară.
Pentru cremă, pui gelatina la înmuiat în apă rece, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Răstorni frişca lichidă într-un vas şi o încălzeşti. Adaugi ciocolata ruptă şi amesteci până se topeşte. Când se răceşte puţin torni crema peste blat şi dai la frigider. După 30 de minute scoţi tava şi aşezi peste compoziţie biscuiţii, daţi mai întâi prin cafea.
Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu apa, apoi amesteci până când se îngroaşă puţin compoziţia. Când ajunge la temperatura camerei, pui frişca bătută, amesteci şi întinzi crema peste biscuiţi şi decorezi după imaginaţie.