Prăjitură Pariziană

Prajitura Pariziana jpeg

Doamna Floarea Pan din  Lupeni, Hunedoara ne-a răsfăţat cu o reţetă rafinată şi deloc greu de preparat.

Ai nevoie de

Pentru foi:

4 foi de napolitană

10 albuşuri

250 g zahăr pudră

250 g miez de nucă măcinat

1 lingură făină

Pentru cremă:

10 gălbenuşuri

250 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

300 g unt

Pentru foi: baţi spumă albuşurile cu zahărul pudră. Adaugi nucile măcinate şi presari făină. Amesteci ingredientele şi repartizezi compoziţia rezultată pe trei foi de napolitană. Dai foile la copt până se rumenesc, apoi laşi să se răcească.

Pentru cremă: baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cel vanilat, pe baie de aburi, până se îngroaşă crema. După ce s-a răcit încorporezi untul, pe care în prealabil l-ai frecat spumă.

Ungi foile cu cremă şi le suprapui astfel încât să acoperi prăjitura cu ultima foaie de napolitană rămasă. Dai prăjitura la rece (pui o greutate deasupra). A doua zi o porţionezi după preferinţe.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg