Prăjitură Pariziană

Doamna Floarea Pan din Lupeni, Hunedoara ne-a răsfăţat cu o reţetă rafinată şi deloc greu de preparat.
Ai nevoie de
Pentru foi:
4 foi de napolitană
10 albuşuri
250 g zahăr pudră
250 g miez de nucă măcinat
1 lingură făină
Pentru cremă:
10 gălbenuşuri
250 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
300 g unt
Pentru foi: baţi spumă albuşurile cu zahărul pudră. Adaugi nucile măcinate şi presari făină. Amesteci ingredientele şi repartizezi compoziţia rezultată pe trei foi de napolitană. Dai foile la copt până se rumenesc, apoi laşi să se răcească.
Pentru cremă: baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cel vanilat, pe baie de aburi, până se îngroaşă crema. După ce s-a răcit încorporezi untul, pe care în prealabil l-ai frecat spumă.
Ungi foile cu cremă şi le suprapui astfel încât să acoperi prăjitura cu ultima foaie de napolitană rămasă. Dai prăjitura la rece (pui o greutate deasupra). A doua zi o porţionezi după preferinţe.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.