Prăjitură Picnic

prajitura picnic jpeg

Mulţumim Roxanei Olaru din localitatea Pleşcoi din Buzău!

Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 6 linguri ulei 6 linguri apă 1 cană zahăr 1 cană făină 1 praf de copt

3 ouă

4 linguri făină

1/2 pachet margarină

3/4 cană zahăr

1/2 cană lapte

1 lingură zeamă de lămâie

biscuiţi (Picnic)

gem de gutui sau caise

ciocolată de menaj (opţional)

Mod de preparare

Freci, ca pentru maioneză, gălbenuşuri cu uleiul, apoi adaugi treptat apa şi încorporezi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul. Adaugi făina, praful de copt şi bagi la cuptor.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul, margarina, zeama de lămâie şi făina, apoi torni laptele fierbinte şi pui totul la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă.După ce s-a mai răcit, ungi blatul cu gem de gutui sau caise, apoi cu cremă, nivelezi şi aranjezi pe deasupra biscuiţii, intercalaţi ca tabla de şah. Poţi să topeşti un cub de ciocolată de menaj, cu care să desenezi fâşii dezordonate. Laşi la rece 3-4 ore.