Prăjitură Poiana

2 jpeg

Este o prăjitură foarte uşor de pregătit şi pe care ne îndeamnă să o preparăm cititoarea noastră, Ileana Vlaic.

Ingrediente

Blatul 1

6 oua 6 linguri zahar 5 de faina 2 linguri cacao

Se coace pe hartie pergament.

Blatul 2

6 albusuri

12 linguri zahar

4 linguri faina

120 g de nuca

Se coace pe hartie pergament.

Pentru cremă

6 galbenusuri

250 g zahar

250 ml lapte

5 linguri faina

4 plicuri de vanilie

Se amesteca bine si se fierb pe foc mic,cand este rece se pune o margarina si jumatate pachet. Crema se imparte in 1/3 si 2/3 .In prima parte se pune 100 g nuca taiata si prajita, esenta de rom si 3 linguri cacao,iar in cealalta parte se mai pun 4 plicuri de vanilie.

Se taie blatul de cacao in doua ,se pune jumatate din crema galbena apoi se pune cealalta jumatate de blat pe care se pune prima crema cea cu nuca si se pune blatul alb de bezea apoi se unge cu jumatatea cealalta de crema galbena.

Pentru glazură

100 g ciocolata lapte

3 linguri ulei

Se topesc la bain marie şi se pune deasupra.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.