Prăjitură răsturnată cu prune

prajitura rasturnata cu prune 1 jpeg

Mulţumim Eugeniei Avanu din Buneşti pentru reţeta trimisă la redacţie.

Ingrediente

300 g prune 100 g unt 1 linguriţă zahăr 1 praf scorţişoară

6 ouă

125 g nuci măcinate

2 linguri ulei

100 g făină

100 g zahăr

1 plic praf de copt

1 lingură scorţişoară

1 lingură cacao

Mod de preparare

În forma de copt unsă cu ulei, pui hârtia de copt şi prunele tăiate în două, presari cu zahăr şi scorţişoară. Pentru aluat, baţi albuşurile cu zahărul pus puţin câte puţin. În spuma obţinută adaugi făina, nucile, praful de copt, scorţişoara, cacaua şi gălbenuşurile bătute, în prealabil. Amesteci, apoi pui uleiul. Torni compoziţia obţinută, uşor, peste prune şi apoi o dai la cuptor 40 de minute. Scoţi după răcire cu un platou pus pe formă.