Prăjitură răsturnată cu prune

placinta prune rasturnata jpeg

Prune sunt pe terminate pe tarabele din pieţe. Acesta este un motiv întemeiat să preparaţi această reţetă de prăjitură cu prune, pe care ne-a trimis-o Angelica Maria Trică din Râmnicu Vâlcea.

Ingrediente

1 1/2 căni prune proaspete (fără sâmburi) 1 cană unt înmuiat 1 cană zahăr 3 ouă 2 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie 2/3 cană lapte 1/2 linguriţă sare 2 căni făină albă 1 1/2 linguriţe praf de copt zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Se tapeteaza,pe fund si pe margini,o tava rotunda,cu folie de aluminiu,unsa.Se intinde 1/2 cana prune si se lasa deoparte.Intr-un vas de mixer,se bat untul si zaharul.

Se adauga ouale,sucul de lamaie si vanilia si se amesteca.Se combina faina cu praful de copt si sarea si se inglobeaza in amestecul cremos,alternand cu laptele. Şi se adauga restul de prune.

Se pune aluatul cu lingura peste prunele din tava.Se pune tava in cuptoru incins si se coace timp de 40-45 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in centru este extrasa curata.Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou si se scoate cu atentie folia.Se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.