Prăjitură răsturnată cu prune

Angelica Maria Trică din Râmnicu Vâlcea ne-a trimis o nouă reţetă de desert de sezon
Ingrediente
1 1/2 căni prune proaspete (fără sâmburi) 1 cană unt înmuiat 1 cană zahăr 3 ouă 2 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie 2/3 cană lapte 1/2 linguriţă sare 2 căni făină albă 1 1/2 linguriţe praf de copt zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Se tapeteaza, pe fund şi pe margini, o tavă rotundă, cu folie de aluminiu, unsă. Se întinde 1/2 cană prune şi se lasă deoparte. Într-un vas de mixer, se bat untul şi zahărul.
Se adaugă ouăle, sucul de lămâie şi vanilia şi se amestecă. Se combină făina cu praful de copt şi sarea şi se înglobează în amestecul cremos, alternând cu laptele şi se adaugă restul de prune.
Se pune aluatul cu lingura peste prunele din tavă. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centru este extrasă curată. Se lasă să se răcească şi se răstoarnă pe un platou şi se scoate cu atenţie folia. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.