Prăjitura „Regina Maria“

DSCF1577 jpeg

Felicia Tudoran din Alba Iulia ne-a trimis următoarea reţetă de prăjitură Regina Maria şi vă invită să o încercaţi şi voi.

Ingrediente

Pentru primul blat

5 albuşuri 5 gălbenuşuri 3 linguri apă rece 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt.

Pentru al doilea blat

6 albuşuri

250 grame zahăr

250 grame nucă tăiată şi prăjită

3 linguri făină

Pentru cremă

6 gălbenuşuri

250 grame zahăr pudră

300 grame unt

crantz

Mod de preparare

Pentru crantz, 250 grame nucă tăiată se caramelizează în 100 grame zahăr, se toarnă pe un dog umed, iar după răcire se dă prin maşina de tocat.

Pentru primul blat, albuşurile se bat până se întăresc se adaugă gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul. Apoi se încorporează apa, făina şi praful de copt. Se coace la foc mediu 20-30 de minute.

Pentru al doilea blat, albuşurile se bat, se adaugă zahărul, făina şi nuca. Se coace în tava unsă cu ulei şi cu hârtie de copt.

Pentru cremă, gălbenuşurile se bat pe abur cu zahărul pudră până se îngroaşă. Se lasă la răcit. În acest timp, se freacă untul spumă. Când crema s-a răcit, se încorporează treptat în unt, după care se adauga şi crantzul.

Se asamblează astfel: la bază se pune primul blat, crema, al doilea blat şi crema pe deasupra peste care se rade ciocolata.

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si gem

Prajitura cu miere si gem

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.