Prăjitura „Regina Maria“

Felicia Tudoran din Alba Iulia ne-a trimis următoarea reţetă de prăjitură Regina Maria şi vă invită să o încercaţi şi voi.
Ingrediente
Pentru primul blat
5 albuşuri 5 gălbenuşuri 3 linguri apă rece 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt.
Pentru al doilea blat
6 albuşuri
250 grame zahăr
250 grame nucă tăiată şi prăjită
3 linguri făină
Pentru cremă
6 gălbenuşuri
250 grame zahăr pudră
300 grame unt
crantz
Mod de preparare
Pentru crantz, 250 grame nucă tăiată se caramelizează în 100 grame zahăr, se toarnă pe un dog umed, iar după răcire se dă prin maşina de tocat.
Pentru primul blat, albuşurile se bat până se întăresc se adaugă gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul. Apoi se încorporează apa, făina şi praful de copt. Se coace la foc mediu 20-30 de minute.
Pentru al doilea blat, albuşurile se bat, se adaugă zahărul, făina şi nuca. Se coace în tava unsă cu ulei şi cu hârtie de copt.
Pentru cremă, gălbenuşurile se bat pe abur cu zahărul pudră până se îngroaşă. Se lasă la răcit. În acest timp, se freacă untul spumă. Când crema s-a răcit, se încorporează treptat în unt, după care se adauga şi crantzul.
Se asamblează astfel: la bază se pune primul blat, crema, al doilea blat şi crema pe deasupra peste care se rade ciocolata.
Prajitura cu miere si nuca de cocos
Prajitura cu miere si nuca de cocos
Salam de biscuiti cu nuci si stafide
Salam de biscuiti cu nuci si stafide
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.