Prăjitură şah-mat

prajitura sah mat jpeg

Ne-a atras titlul, dar şi poza. Aşa că am iar ne-am simţit răsfăţaţii doamnei Floarea Pană din Lupeni care ne-a trimis reţeta.

Ingrediente 6 ouă 180 g zahăr pudră 180 g făină 3 linguri cacao o fiolă esenţă de vanilie un pahar mic cremă de ciocolată 100 ml. frişcă lichidă un praf sare

200 ml. frişcă lichidă

decoraţiuni de ciocolată sau bombonele

Mod de preparare

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi după ce se albeşte crema se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare. Se amestecă uşor. Se separă în două părţi egale amestecul, într-una se pune vanilie şi în cealaltă se adaugă cacaua. Se toarnă cele două amestecuri în două forme de chec unse şi tapetate cu făină. Se coc 15- 20 minute şi se lasă la răcit complet. Unul dintre checuri se unge cu crema de ciocolată amestecată cu frişcă lichidă fierbinte şi deasupra lui se aşează al doilea chec. Se presează puţin şi se dau la rece pentru 15 minute. După acest timp se taie trei benzi pe lungime şi se aşează pe o tavă alternându-le pentru a forma tabla de şah. Se dau la rece 30 minute. Se bate frişca şi se îmbracă prăjitura, se dă din nou la rece pentru 2 ore. Se serveşte cu decoraţiuni sau grilaj de ciocolată sau bombonele.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.