Prăjitură Sumegi
Un desert care te cucereşte cu gustul şi cu aspectul său, prăjitura Sumegi estre propunerea cititoarei noastre, Nadia Budur, din Brăila. Încearc-o şi tu!
Ingrediente pentru prăjitură Sumegi
Pentru blat:
4 albuşuri
125 g zahăr
100 g miez de nucă măcinat
1
lingură făină
1 praf de sare
Pentru cremă:
4 gălbenuşuri
1 ou
125 g zahăr
25 g cacao
200 g unt,
ţinut la temperatura camerei
esenţă
de vanilie sau de rom
1 praf de sare
ciocolată albă, pentru decor
Mod de preparare prăjitură Sumegi
Pentru blat, mixezi albuşurile spumă cu sarea. Adaugi zahărul şi mixezi până devin o bezea tare şi lucioasă. Combini
nucile cu făina şi le încorporezi în bezea, amestecând uşor. Întinzi bezeaua într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încălzit, la foc mediu şi o ţii până se întăreşte şi se rumeneşte uşor pe margini. Între timp, prepari crema. Baţi, cu telul, oul şi gălbenuşurile, apoi încorporezi zahărul, sarea şi cacaua. Aşezi pe baie de aburi şi amesteci până se îngroaşă. Dai de pe foc, adaugi untul şi esenţă, după gust.
Tai blatul în trei bucăţi egale. Aşezi o felie pe un platou, întinzi peste ea o parte din cremă şi tot aşa: felie, cremă, felie şi cremă până termini ingredientele. Decorezi prăjitura cu ciocolată albă rasă, apoi o dai la frigider până a doua zi.