Prajitură tăvălită în nucă de cocos

Pentru mulţi dintre noi, aceasta este prăjitura copilăriei. Domnul Dorin Mehedinţu din Giurgiu ne-a trimis reţeta de prăjitură tăvălită în nucă de cocos.
Pentru blat
300 g făină 4 ouă 200 ml lapte 100 g unt 200 g zahăr 1 praf sare 1 linguriţă cu vârf praf de copt 3 linguriţe esenţă de vanilie sau o fiolă
Pentru glazură
100 g unt
250 ml apă
70 g cacao
300 g zahăr
esenţă de rom, după gust
200 g nucă de cocos
Cum se prepară
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi cu untul moale până obţii o cremă fină, apoi încorporezi esenţa de vanilie şi laptele. Adaugi făina cernută şi amestecată cu praful de copt şi cu sarea. Omogenizezi ingredientele şi încorporezi albuşurile bătute spumă separate. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins, în prealabil, 20 de minute, apoi îl laşi la răcit.
Pentru glazură, aşezi pe focul mic zahărul şi cacaua, amesteci şi torni apa. Când se încălzeşte adaugi untul şi ţii până când obţii un sos gros.
Tai blatul rece în pătrate, le treci prin sos, apoi prin nucă de cocos.