Prăjitură „Tosca“

Rodica Vâlceleanu din Brăila ne-a trimis la redacţie o reţetă delicioasă de prăjitură pe care am preparat-o pentru noaptea de Revelion. Pentru că ne-a pklăcut ţi-o propunem şi ţie şi o poţi pregăti cu corice ocazie, mai mică sau mai mare.
Ai nevoie de
Pentru blat 8 albuşuri 200 g zahăr 5 linguri făină 100 g mac 4 linguri nucă de cocos 1 plic praf de copt
8 gălbenuşuri
250 g zahăr
300 ml lapte
1 plic budincă vanilie
100 g unt
150 ml frişcă
zahăr vanilat
200 g ciocolată
50 ml frişcă lichidă
50 g unt
2 pachete biscuiţi
150 ml cafea preparată
Mod de preparare
Baţi spumă albuşurile cu zahărul, apoi adaugi nuca de cocos şi macul. Treptat, torni făina cernută şi praful de copt. Tapetezi o tavă, pui compoziţia şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
Pentru cremă: amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Adaugi praful de budincă, zahărul vanilat şi laptele rece. Fierbi, la foc mic, până se îngroaşă (amesteci
mereu). Laşi să se răcescă, după care adaugi treptat untul bătut spumă şi frişca mixată. Peste blatul rece întinzi crema, iar peste ea pui unul lângă altul biscuiţii înmuiaţi în cafea.
Topeşti ciocolata cu frişca şi untul, apoi întinzi uniform peste biscuiţi. Dai la rece până a doua zi.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.