Prăjitură „Tosca“

prajitura tosca jpeg

Rodica Vâlceleanu din Brăila ne-a trimis la redacţie o reţetă delicioasă de prăjitură pe care am preparat-o pentru noaptea de Revelion. Pentru că ne-a pklăcut ţi-o propunem şi ţie şi o poţi pregăti cu corice ocazie, mai mică sau mai mare.

Ai nevoie de

Pentru blat 8 albuşuri 200 g zahăr 5 linguri făină 100 g mac 4 linguri nucă de cocos 1 plic praf de copt

8 gălbenuşuri

250 g zahăr

300 ml lapte

1 plic budincă vanilie

100 g unt

150 ml frişcă

zahăr vanilat

200 g ciocolată

50 ml frişcă lichidă

50 g unt

2 pachete biscuiţi

150 ml cafea preparată

Mod de preparare

Baţi spumă albuşurile cu zahărul, apoi adaugi nuca de cocos şi macul. Treptat, torni făina cernută şi praful de copt. Tapetezi o tavă, pui compoziţia şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.

Pentru cremă: amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Adaugi praful de budincă, zahărul vanilat şi laptele rece. Fierbi, la foc mic, până se îngroaşă (amesteci

mereu). Laşi să se răcescă, după care adaugi treptat untul bătut spumă şi frişca mixată. Peste blatul rece întinzi crema, iar peste ea pui unul lângă altul biscuiţii înmuiaţi în cafea.

Topeşti ciocolata cu frişca şi untul, apoi întinzi uniform peste biscuiţi. Dai la rece până a doua zi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.