Prăjitură tricolor

Dinca Alexandru, Fundulea   Copy jpeg

Pentru că se apropie ziua naţională a României domnul Alexandru Dincă din Fundulea ne-a trimis Prăjitura tricolor.

De ce ai nevoie pentru prăjitura tricolor

Pentru blat

12 albuşuri

1 cană zahăr

5 linguri făină

250 g cocos colorat roşu

1 praf sare

3 plicuri zahar vanilat

Pentru cremă

12 gălbenuşuri

1 cană zahăr

5 linguri făină

100 g cocos galben

100 g cocos albastru

100 g unt

500 ml lapte

esenţă vanilie

 Cum se prepară prăjitura tricolor

Baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi cu zahărul. Adaugi făina în ploaie, nuca de cocos şi zahărul vanilat, apoi dai la cuptor 30 de minute.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi laptele puţin încălzit. Fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă, apoi adaugi untul şi porţionezi în două părţi egale. Pui cele două tipuri de nucă de cocos şi, după ce s-au răcit toate, asamblezi prăjitura, astfel încât culorile să fie cele ale drapelului României.