Prăjitura „Zărzărica“

prajitura zarzarica jpeg

Pentru că este vremea când se coc zarzărele, cititoarea noastră Ermina Vlăsceanu din Olteniţa, judeţul Călăraşi ne propune o reţetă foarte uşoară şi gustoasă preparată cu aceste fructe.

Ingrediente

5 ouă o cană de zahăr o jumătate de cană de ulei o fiola de esenţă de vanilie coaja şi zeama de la o portocală un plic de praf de copt o cană şi jumătate de faina zarzăre câte doriţi (puteţi folosi şi caise)

Mod de preparare

Se bat cu mixerul ouăle cu zahărul şi un praf de sare până când se topeşte zahărul. Se adaugă uleiul, esenţa şi portocala. Se lasă mixerul deoparte şi cu ajutorul unei linguri se incorporează faina cernuta cu praful de copt.

Se toarnă compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul încălzit înainte. După 15 minute se scoate tava şi se pun deasupra jumătăţi de zarzare apoi se pune iar în cuptor. După 10 minute se scoate iar tava şi se mai adaugă jumătăţi de zarzare.

Prajitura se coace până când trece testul cu scobitoarea. Când se răceşte se taie bucăţi şi se poate pudra cu zahăr pudra.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.