Prăjitură „Zori de zi“

prajitura zori de zi jpeg

Am ales astăzi să ne îndulcim cu această reţetă de prăjitură trimisă de Maria Gheorghiu din Bucureşti.

Ce ai nevoie

150 g margarina 225 g zahar 6 galbenusuri 2 linguri cacao 300 g faina 1 praf de copt 150 ml lapte dulce coaja de portocala

Mod de preparare

Margarina se bate cu zaharul, se adauga cele 6 galbenusuri, laptele, faina, praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Se formeaza un aluat moale care se pune la copt in tava cu hartie de copt unsa si tapetata. Se coace pentru 20 de minute.

In timpul coacerii se bat 6 albusuri cu 300 g de zahar. In momentul in care bezeaua este batutat bine, se muta pe aragaz, unde se bate in continuare pe baie de abur. Bezeaua se va fierbe si va avea o consistenta foarte placuta. Nu va necesita coacere.

Se scoate blatul de la copt si se intinde un strat generos din bezeaua fiarta pe baie de aburi. La final se face o glazura din 2 linguri de apa, 4 linguri de zahar si 2 linguri de cacao. Se amesteca toate ingredientele si se dau in cateva clocote la foc moderat. Glazura se toarna peste bezea si se poate orna cu nuca macinata.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.