Prăjitura Zserbo

Mulţumim iuliana lako din Cenad (Timiş) pentru această reţetă inedită.
Ai nevoie de
Pentru foi 400 g făină 200 g margarină 120 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 1 cub drojdie 1/2 plic praf de copt sare 100 ml lapte
1 borcan gem de caise
400 g nucă măcinată
150 g zahăr
200 g ciocolată menaj
ulei
Mod de preparare
Pentru foi, pui drojdia în laptele călduţ îndulcit cu puţin zahăr. Amesteci făina cernută cu praful de copt şi sarea. Într-un alt vas, mixezi margarina cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi adaugi făină şi maiaua. Frămânţi un aluat şi-l laşi acoperit cu un prosop la loc cald 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci zahărul cu nuca măcinată. Împarţi aluatul în patru părţi egale, apoi întinzi fiecare parte de mărimea unei tăvi. Tapetezi tava cu hârtie de copt, aşezi prima foaie, ungi cu gem şi presari din amestecul de nucă. Repeţi procedeul, astfel încât deasupra să rămână nucă.
Înţepi prăjitura cu furculiţa şi dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute (până trece testul scobitorii). Pentru glazură, topeşti ciocolata cu uleiul pe baie de aburi. Torni glazura peste prăjitura răcită şi porţionezi după preferinţe.