Prǎjitura „Îngheţata“

prajitura noapte venetiana jpeg

Doamna Cristina Pop ne-a făcut să ne dorim ca vemea caldă să vină cât mai repede, deşi ne putem bucura de această prăjitură în orice anotimp.

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

200 g zahăr tos

30 ml apă rece

200 g făină

30 ml ulei

20 g cacao

1 plic praf de copt

Pentru cremă

4 ouă

200 ml lapte

1 lingură făină

1 margarină

300 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru blat: baţi albuşurile spumă cu zahărul. Gălbenuşurile le mixezi cu apa, uleiul, cacaua şi praful de copt. Adaugi gălbenuşurile uşor peste albuşuri, apoi torni făina cernută şi amesteci până se omogenizează. Torni blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.

Pentru cremă: pui într-un bol pe baie de aburi gălbenuşurile, laptele, făina şi amesteci până obţii o cremă. După ce s-a răcit adaugi margarina mixată cu 100 g de zahăr.

Baţi albuşurile rămase spumă, apoi le pui pe baie de aburi. Adaugi restul de zahăr tos, cel vanilat şi baţi cu telul până obţii o spumă (asemănătoare cu frişca). Pui blatul pe o tavă mai mare, adaugi deasupra crema şi frişca în straturi egale. Decorezi prăjitura după preferinţe.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.