Pui cu fructe tropicale

pui, fructe jpeg

Doamna Aura Dogaru ne-a trimis reţeta ei de pui cu fructe tropicale.

De ce ai nevoie

-un pui+ ficat, inimă, pipotă

-o cutie fructe tropicale

- o cutie roşii întregi în sos propriu

-condimente (piper, cimbru, busuioc, boia iute)

- 2 morcovi mici

- 3 cepe

- 2 dovlecei (unul alb şi unul verde)

- 2 capatani de usturoi

- 3-4 linguri de grăsime de pui topită

- o cană de apă

- sare

-verdeaţă (pătrunjel, busuioc, mărar, ţelină)

- 2 ouă

Cum se prepară

Se amestecă fructele tropicale scurse de zeamă cu pipota, ficatul şi inimă tocate mărunt. Se adaugă o ceapă tocată mărunt şi un morcov dat pe răzătoare. Se pun cele două ouă şi verdeaţă. Se pune sare după gust şi condimente.

Puiul se înţeapă din loc în loc cu un cuţit ascuţit şi se unge cu grăsime de pasăre topită. Se umple interiorul puiului cu compoziţia de mai sus.

Separat pregătim tavă pentru cuptor. Aşezăm o foaie de hârtie cerată, o ungem cu puţină grăsime de pasăre, aşezăm cartofii dulci cubuleţe şi dovlecelul şi zuchinnii jumătăţi de rondele. Peste ele aşezăm puiul, pe care, în prealabil, l-am legat cu picioarele încrucişate.

Roşiile se taie bucăţi mai mici şi se adaugă din loc în loc, iar sosul se amesteca cu o cană de apă şi se răspândeşte peste tot.

Deasupra tocăm cea de-a două ceapă, dar julien, şi morcovul, rondele. Căpăţânile de usturoi se curăţa, se toaca marunt şi se presăra deasupra. Se pune deasupra verdeata tocată, sare şi condimente, după gustul fiecăruia.

Se mai unge puiul cu grăsime şi se aplica cea de-a două foaie de hârtie cerată, care se capsează de cea de jos, în aşa fel, să fie cât mai etanş.

Tavă preparata se baga la cuptor pentru o oră, mai mult sau mai puţin, în funcţie de cuptorul fiecăruia. Când este aproape gata se îndepărtează foaia de deasupra şi se mai băga la cuptor pentru 5 minute, până la rumenire.

Se serveşte cald preparatul, alături de mujdei de usturoi.