Pui cu orez şi ananas

Mulţumim Ilie Sandru din caransebeş pentru această reţetă inedită! Credem că este foarte delicioasă!
Ingrediente
1 borcan ciuperci întregi 425 ml 1 linguriţă curry 300 grame orez 1 bucată ceapă 10 bucăţi morcovi tineri, extra-fini, 425 ml 3 frunze dafin sare, piper măcinat 3-4 căţei usturoi 1 praf ghimbir 50 gr sos teriyaki după gust 1 bucată ananas ulei patrunjel 200 grame piept pui 1 pahar vin alb
MOD PREPARARE:
Orezul se pune la fiert, cu sarea şi frunzele de dafin. Ceapa se taie julienne şi se pune peste ulei într-o cratiţă, apoi pieptul de pui tăiat cubuleţe, adăugăm ciupercile tăiate felii, lăsăm să se călească toate. Ananasul se taie în două, se scoate pulpa din el, se taie cubuleţe şi punem în cratiţă, adăugăm şi morcovii tăiaţi felii, sosul teriyaki şi vinul alb, lăsăm să dea un clocot, iar apoi adăugăm curry, ghimbir şi usturoiul tocat. Se ia de pe foc, iar când este gata şi orezul, se pune în cratiţă peste compoziţia deja pregătită, presărăm puţin pătrunjel şi aranjăm pentru a servi. În coaja de ananas se pune compoziţia obţinută şi servim. Este delicios! Poftă bună!
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.