Pui cu sos gorgonzola

Îi mulţumim Loredanei Sandu din judeţul Teleorman pentru această reţetă uşoară.
Ingrediente
600 g piept de pui dezosat 50 g unt 200 g gorgonzola 100 g smântână groasă sare piper
Mod de preparare
Tai pieptul de pui felii subţiri şi le baţi uşor cu ciocanul de şniţele pe ambele părţi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le frigi pe grătarul încins. Topeşti untul într-o crăticioară, pui gorgonzola tăiată bucăţele mici şi laşi pe foc până se topeşte brânza şi amestecul devine cremos. Nu trebuie să fiarbă. Adaugi smântâna, amesteci bine, stingi focul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi sosul peste pui, laşi câteva minute şi îl poţi servi, alături de o garnitură de cartofi la cuptor pregătiţi cu ulei de măsline.