Pulpă de porc împănată

P1100928 jpeg

Această reţetă cu pulpa de porc impanata am primit-o de la citioarea noastră Mihaela Oraca din Brăila. Vă mulţumim. Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

1 pulpa de porc 300 g slănină 1 căpăţână usturoi 1 lingură cimbru 1 pahar de vin alb 2 căni de apă 1 linguriţă boia de ardei dulce 10 boabe de piper sare

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se aşează pe un tocator. Se amestecă boiaua de ardei cu cimbrul. Se foloseşte pulpa din spate care se poate împăna mai uşor.

Se crestează carnea şi se bagă în tăietură bucăţi de slănină şi căţei de usturoi curăţaţi şi netăiaţi. Se presară amestecul de boia cu cimbru peste carne şi se feacă cu mâna ca să se lipească condimentele. Se pune carnea în tava, se toarnă 2 cani de apa, vinul, se adaugă boabele de piper, se sărează şi se da la cuptor pentru 1 oră şi jumătate la foc mic. Se unge din când în când pulpa de porc impanata cu sosul din tava.

Aceasta pulpa de porc impanata se serveşte fierbinte.

Ciorba cu muschiulet de porc

Ciorba cu muschiulet de porc

Porc cu legume la tigaie

Porc cu legume la tigaie

Pulpa de porc cu fasole

Pulpa de porc cu fasole

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.