Pulpe de pui umplute

pulpe umplute jpeg

Cititorii noştri îşi fac timp şi prepară tot felul de mâncăruri pe care vor să le împartă cu noi. De data aceasta a venit rândul Dianei Loredana Barbu să-i mulţumim pentru o reţetă trimisă la redacţie.

Ingrediente

2 pulpe de pui (de preferat de pui crescuţi în gospodăria proprie, pentru că au pulpele mai mari) 1 cartof potrivit ca mărime 1-2 cepe (după gustul fiecăruia) 2-3 căţei de usturoi 1 ou 2-3 linguri pesmet piper sare unt ulei

Mod de preparare

Scoţi cu grijă pielea de pe pulpele de pui (ai grijă să nu rupi pielea, pentru că îţi trebuie întreagă, ca să o umpli). Tai pielea de pe pulpe, de la baza osului.

Carnea de pe pulpe, împreună cu cartoful fiert, ceapa şi usturoiul le treci prin maşina de tocat. Pui peste compoziţia de carne oul, pesmetul, sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine.

Umpli pielea pe care ai scos-o de pe pulpe cu compoziţia de carne (trebuie să ai grijă să nu o rupi). Prinzi cu scobitori pielea pulpelor la capete şi le aşezi într-o tavă deja încinsă unsă cu puţin unt şi ulei. Le introduci la cuptor până când se rumenesc frumos.