Quiche cu spanac şi roşii

quiche cu spanac si rosii jpeg

Mulţumim Gabrielei Roşu din Târgovişte pentru apetisanta reţetă pe care ne-a trimis-o la redacţie.

Ingrediente Pentru aluat 250 g făină 200 g unt moale 1 ou 1 praf de sare

Pentru umplutură

1 kg spanac proaspăt

150 g brânză telemea de oaie

100 g smântână

5 ouă bătute

1 lingură făină

1 ou 1 praf sare 

200 g caşcaval ras

4 roşii cherry

1 praf piper

mărar

Mod de preparare

Pentru aluat, frămânţi toate ingredientele, apoi dai aluatul la rece, cel puţin 30 de minute. Speli spanacul, îl opăreşti în apă clocotită cu sare, apoi îl tai mărunt şi îl asezonezi cu sare şi piper.

Separat, amesteci brânza rasă cu smântâna şi cu 100 g de caşcaval, combini ingredientele şi adaugi, pe rând, ouăle bătute şi făina.

Presari un blat de lucru cu făină, întinzi aluatul în foaie, apoi îl aşezi într-o tavă tapetată şi îl înţepi din loc în loc. Întinzi peste el spanacul, apoi umplutura de brânză.

Baţi oul şi îl torni peste 50 g de caşcaval şi aşezi amestecul în tavă, apoi presari restul de caşcaval şi adaugi roşiile. Dai tava la cuptor şi o ţii până când se gratinează, apoi presari mărar tăiat.