Raţă cu varză roşie

rata varza rosie jpeg

Elena Angheluţă din vaslui ne-a trimis la redacţie ceea ce am putea numi o reţetă potrivită pentru masa de Revelion: raţă cu varză roşie. Mulţumim!

Ingrediente

1 raţă (aproximativ 2 kg) sare piper rozmarin

Pentru umplutură

2 mere ionatane

1 portocală

sare

piper

rozmarin

cuişoare

1 băţ de scorţişoară

Pentru garnitură

2 verze roşii, potrivite

2 cepe

2 mere

1 linguriţă zahăr

sare

piper

nucşoară

chimion

frunză de dafin

borş sau oţet, după gust

ulei

apă

Pentru sos

1 lingură muştar

1 lingură miere

Mod de preparare

Cureţi raţa, o condimentezi cu sare, piper, rozmarin şi o laşi peste noapte la frigider. A doua zi, o umpli cu merele şi portocala tăiate cubuleţe, pe care le-ai amestecat cu puţină sare, piper şi rozmarin. Pui lângă fructe băţul de scorţişoară, iar cuişoarele le înfigi în carne.

Legi picioarele raţei cu o sfoară astfel încât să nu iasă compoziţia, o aşezi într-un vas termorezistent în care ai pus ulei. Acoperi cu o folie şi dai la cuptor 2 ore (30 de minute laşi la foc mare, apoi la foc potrivit). Cu o jumătate de oră înainte să o scoţi din cuptor, prepari un sos dintr-o lingură de muştar şi o lingură de miere. Ungi raţa şi o laşi să

se rumenească frumos.

Tai varza fideluţă şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi merele tăiate cubuleţe şi linguriţa de zahăr. Pui peste ceapă varza, puţină apă şi condimentezi după gust. La final, adaugi şi puţin borş. Serveşti raţa alături de varză.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.