Raţă cu varză roşie

Elena Angheluţă din vaslui ne-a trimis la redacţie ceea ce am putea numi o reţetă potrivită pentru masa de Revelion: raţă cu varză roşie. Mulţumim!
Ingrediente
1 raţă (aproximativ 2 kg) sare piper rozmarin
Pentru umplutură
2 mere ionatane
1 portocală
sare
piper
rozmarin
cuişoare
1 băţ de scorţişoară
Pentru garnitură
2 verze roşii, potrivite
2 cepe
2 mere
1 linguriţă zahăr
sare
piper
nucşoară
chimion
frunză de dafin
borş sau oţet, după gust
ulei
apă
Pentru sos
1 lingură muştar
1 lingură miere
Mod de preparare
Cureţi raţa, o condimentezi cu sare, piper, rozmarin şi o laşi peste noapte la frigider. A doua zi, o umpli cu merele şi portocala tăiate cubuleţe, pe care le-ai amestecat cu puţină sare, piper şi rozmarin. Pui lângă fructe băţul de scorţişoară, iar cuişoarele le înfigi în carne.
Legi picioarele raţei cu o sfoară astfel încât să nu iasă compoziţia, o aşezi într-un vas termorezistent în care ai pus ulei. Acoperi cu o folie şi dai la cuptor 2 ore (30 de minute laşi la foc mare, apoi la foc potrivit). Cu o jumătate de oră înainte să o scoţi din cuptor, prepari un sos dintr-o lingură de muştar şi o lingură de miere. Ungi raţa şi o laşi să
se rumenească frumos.
Tai varza fideluţă şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi merele tăiate cubuleţe şi linguriţa de zahăr. Pui peste ceapă varza, puţină apă şi condimentezi după gust. La final, adaugi şi puţin borş. Serveşti raţa alături de varză.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.