Răţuşte cu scorţişoară

ratuste cu scortisoara jpeg

Îi mulţumim lui Mădălin Roşu din Târgovişte pentru această reţetă.

Ingrediente

2 căni făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 praf sare 400 g unt moale 1 cană zahăr tos 2 ouă fulgi de ciocolată seminţe de dovleac

Mod de preparare

Cerni făina cu praful de copt, scorţişoara şi sarea. Separat, mixezi untul cu zahărul până devin o cremă, adaugi ouăle şi făina. Frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl împarţi în două, îl rulezi în suluri de 30 cm şi le dai la rece 30 de minute, înfăşurate în folie.

Tapetezi o tavă, scoţi aluatul, îl rulezi, înfăşori un capăt sub formă de spirală, formând capul răţuştei, apoi restul în sens opus, într-o spirală mai mare pentru corp. Pui un fulg de ciocolată pe fiecare cap, formând astfel ochiul, şi o sămânţă de dovleac pe post de cioc. Aşezi răţuştele la distanţă de 5 cm una de cealaltă şi dai la cuptorul încins 8 minute, până se rumenesc.