Reţetă recomandată de Flavia: fantezie cu griş

paracugris jpeg

Şi cel mai simplu preparat poate fi transformat în ceva elegant şi foarte gustos.

Ingrediente pentru o porţie:

o pară cu codiţă 50 ml vin roşu 50 ml apă o steluţă de anason 50 g griş 50 ml lapte 2 linguri zahăr 1 lingură cacao 2 linguriţe apă călduţă 2 biscuiţi fără cremă (biscuiţi populari) 3 nuci 2 linguriţe miere

Mod de preparare:

Din lapte, zahăr şi griş se face un tradiţional griş cu lapte tare,adică amestecăm laptele cu zaharul, îl aducem la punctul de fierbere, se pune grişul în ploaie şi îl lăsăm să fiarbă amestecând continuu.  Când este gata se pune în inelul de bucătărie (daca nu aveţi se poate folosi orice formă rotundă) şi se lasă la răcit.

Cacaua împreună cu apa călduţă se amestecă bine şi, cu o pensula, se picteaza 1/2 din gris, se scoate din inel şi se aşază în centrul farfuriei.

Para se curăţă de coajă, având grijă să-i lăsăm codiţa intactă, i se scoate miezul şi  se fierbe în apa amestecată cu vin, în care se pune anasonul stelat, timp de maxim 5 minute la foc mic. Se scurge şi se lasă la răcit.

Amestecăm miezul de nucă mărunţit foarte bine cu mierea şi cu această compoziţie umplem para pe care o punem, cu grjă , peste grişul cu lapte.

În diagonala farfuriei, pentru design, punem biscuiţii transformaţi în pesmet (în robotul de bucătărie sau într-un mojar) şi un strop de cacao.

Se serveşte rece.

Flavia Lascu este o ardeleancă de 29 de ani care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate.

Anul acesta, a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat. De curând a devenit membru al R.G.C. ( Romanian Gastronomic Comunity).

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.