Reţetă recomandată de Flavia: griş cu lapte şi sirop de trandafiri

griscusirop jpeg

De câte ori te gândeşti la zilele frumoase ale copilariei şi la dulciurile preparate de bunica? Astazi mi-am amintit de grişul cu lapte aşa că e timpul sa vă spun cum prepar eu acest desert minunat.

Ingrediente pentru o porţie

100 g griş 100 g lapte 2-3 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară

Pentru sirop 

2 linguri zahăr

50 ml apă

40 ml sirop de trandafiri (sau mai puţin daca nu vă place parfumul)

Mod de preparare

Se prepară un griş cu lapte tradiţional, adică amestecam laptele cu zaharul, îl aducem la punctul de fierbere, se pune grisul in ploaie, şi îl lăsăm să fiarbă amestecând continuu.

Lăsăm să se răceasă cateva minute dupa care îl aşezăm pe farfurie.

Siropul se prepară astfel: amestecam apa cu zahărul şi lăsăm sa fiarba la foc iute circa 3 minute. Adăugăm siropul de trandafiri şi amestecăm continuu până scade şi începe sa se îngroaşă.

Punem siropul în jurul grişului având grijă să turnăm puţin şi peste acesta. Eu am ornat cu ananas şi cireşe din compot dar puteţi pune orice fruct aveţi la îndemână.

Flavia Lascu este o ardeleancă de 29 de ani care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate. Anul acesta, a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat. De curând a devenit membru al R.G.C.( Romanian Gastronomic Comunity).

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.