Reţetă recomandată de Flavia: Păstrăv de mare cu fenicul

pastrav salbatic jpeg

Peştele este foarte sănătos şi se prepară repede, m-am gândit să vă recomand păstrăvul de mare.

Ingrediente pentru păstrăv de mare cu fenicul

4 fileuri de păstrăv cu piele (circa 150 gr fiecare) 4 bulbi de fenicul curăţaţi şi fără frunze tari 1 linguriţă seminţe de fenicul 5 linguri ulei de măsline 1 şi ½ linguriţă zahăr tos 1 lingură oţet de sherry Sare Piper

Mod de preparare pentru păstrăv de mare cu fenicul

Feliaţi subţire bulbii de fenicul. Într-un mojar pisaţi seminţele de fenicul şi amestecaţi-le cu sare.

Încingeţi 3 linguri de ulei ulei într-o crăticioară şi adăugaţi feniculul şi seminţele măcinate. Presăraţi zahărul şi lăsaţi-le să se prăjească la foc mare timp de 10 minute amestecând bine.

Adaugaţi oţetul şi lăsaţi cratiţa pe foc pentru alte 5 minute până se înmoaie feniculul şi începe să se caramelizeze.

Cu un cuţit ascuţit crestaţi din loc în loc pielea păstrăvului. Încingeţi restul de ulei într-o tigaie pentru prăjit. Aşezaţi peştele şi prăjiţi-l cu pielea în jos pâna este de trei sferturi pătruns. Întoarceţi-l şi prăjiţi-l pe cealaltă parte circa 30 de secunde.

Repartizaţi feniculul în patru farfurii şi puneţi deasupra fileurile de peşte.  Se poate servi cu cartofi noi.

Flavia Lascu este o ardeleancă care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate.

Anul trecut , a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat. De curând a devenit membru al R.G.C. (Romanian Gastronomic Comunity).

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.