Reţetă recomandată de Flavia: Păstrăv de mare cu fenicul

Peştele este foarte sănătos şi se prepară repede, m-am gândit să vă recomand păstrăvul de mare.
Ingrediente pentru păstrăv de mare cu fenicul
4 fileuri de păstrăv cu piele (circa 150 gr fiecare) 4 bulbi de fenicul curăţaţi şi fără frunze tari 1 linguriţă seminţe de fenicul 5 linguri ulei de măsline 1 şi ½ linguriţă zahăr tos 1 lingură oţet de sherry Sare Piper
Mod de preparare pentru păstrăv de mare cu fenicul
Feliaţi subţire bulbii de fenicul. Într-un mojar pisaţi seminţele de fenicul şi amestecaţi-le cu sare.
Încingeţi 3 linguri de ulei ulei într-o crăticioară şi adăugaţi feniculul şi seminţele măcinate. Presăraţi zahărul şi lăsaţi-le să se prăjească la foc mare timp de 10 minute amestecând bine.
Adaugaţi oţetul şi lăsaţi cratiţa pe foc pentru alte 5 minute până se înmoaie feniculul şi începe să se caramelizeze.
Cu un cuţit ascuţit crestaţi din loc în loc pielea păstrăvului. Încingeţi restul de ulei într-o tigaie pentru prăjit. Aşezaţi peştele şi prăjiţi-l cu pielea în jos pâna este de trei sferturi pătruns. Întoarceţi-l şi prăjiţi-l pe cealaltă parte circa 30 de secunde.
Repartizaţi feniculul în patru farfurii şi puneţi deasupra fileurile de peşte. Se poate servi cu cartofi noi.
Flavia Lascu este o ardeleancă care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate.
Anul trecut , a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat. De curând a devenit membru al R.G.C. (Romanian Gastronomic Comunity).
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.