Reţetă recomandată de Flavia: Pilaf cu creveţi

pilaf cu creveti jpeg

Vrei sa prepari o cină gustoasă şi deosebită? Vezi cum se prepară cel mai gustos pilaf cu creveţi. Ingrediente pentru pilaf cu creveţi: 200 gr orez ) de preferinţă basmati 20 bucăţi de creveţi 500 ml fond de pasare 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tăiată Julien 1 caţel de usturoi tocat 1 linguriţă chimen măcinat 1 lingurţă coriandru măcinat 1şi ½ linguriţă pudră de curry 10 păstai de cardamon câteva fire de cimbru Sare Piper

Mod de preparare pentru pilaf cu creveţi:

Într-o cratiţă se pune la fiert fondul de pasare. Între timp se încinge ulei de măsline într-un vas pentru cuptor şi se adaugă ceapa, usturoiul, condimentele şi cimbrul. Se amestecă totul la foc moderat timp de 2-3 minute, apoi se pune orezul şi se amestecă bine. Se adaugă sarea şi piperul şi se rumeneşte timp de un minut.

Se toarnă deasupra fondul de pasăre clocotind şi se aşează creveţii peste orez, într-un singur strat. Se acoperă cu hârtie de copt, în mijloc se face un orificiu pentru aburi, apoi se bagă în cuptor.

Se lasă la copt 10-12 minute, în cuptorul încălzit la 200 de grade, sau până când orezul este destul de moale şi a absorbit cea mai mare cantitate de lichid

Se lasă la odihnă timp de 5 minute apoi se poate servi.

Flavia Lascu este o ardeleancă care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate.

Anul trecut , a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat.  De curând a devenit membru al R.G.C. (Romanian Gastronomic Comunity).

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare.  Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.