Reţetă tradiţională de ardei umpluţi

ardei umpluti shutterstock 115810204 jpeg

Iată o reţetă care ne aduce aminte de vară, de gustul mâncării de acasă, de după-amiezile târzii cu miros de vinete şi de ardei la cuptor.

Ingrediente

8 ardei graşi, 500 g carne tocată (de preferat de pui sau de curcan), 60 g orez, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel tocat, 1 conservă mică de roşii în bulion, 3 linguri de ulei boia, sare, piper, după gust

Preparare Tai un căpăcel ardeilor în partea superioară, la codiţă, şi îi cureţi de seminţe. Îi speli şi îi laşi să se scurgă.

Tai ceapa foarte mărunt şi o căleşti în tigaie cu ulei până se înmoaie (pentru 2-3 minute). Adaugi carnea tocată şi o laşi 5 minute până îşi schimbă culoarea. Pui orezul şi roşiile (păstrezi sucul roşiilor pentru mai târziu), potriveşti gustul de sare, boia şi piper. Le laşi două minute şi apoi iei vasul de pe foc şi presari pătrunjelul tocat.

Umpli fiecare ardei (dar pe trei sferturi ca să aibă loc să fiarbă), îi aranjezi într-un vas care merge la cuptor, pui apă

să-i cuprindă pe jumătate, sucul de la roşii, îi acoperi şi îi dai la cuptor pentru 45 de minute. Îi serveşti simpli sau cu iaurt. Dacă doreşti, le poţi face căpăcele din roşii.