Reţeta zilei de luni. Mucenici moldoveneşti

mucenici moldovenesti 6 jpeg

Pe 9 martie, ortodocşii cinstesc memoria celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia. În memoria lor se pregătesc acum „mucenici”, colaci în formă de opt unşi cu miere şi presăraţi cu nuci pisate. În alte zone colacii sunt scufundaţi într-un sirop cu zahăr, scorţişoară şi miere. De asemenea există obiceiul de a bea patruzeci de pahare pline cu vin. Cel care nu dorea să bea, măcar era stropit cu vin. Oamenii credeau că vinul băut în această zi se transformă în sânge, dând astfel mai multă putere.

Ai trebuinţă de: un kg făină, 300 gr zahăr, o ceaşcă şi jumătate cu lapte, 6 ouă, 50 gr drojdie, 200 gr unt, două linguri cu ulei, un baton de vanilie, coajă rasă de lămâie şi portocală, esenţă de rom, o linguriţă cu sare, miere, nuci tocate.

Cum se procedează:

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR