Reţeta zilei de marţi: Ciorbă rădăuţeană

20 01 ciorba radauteana jpeg

Toate mâncărurile au o legendă a lor, numai că unele sunt atât de vechi, încât au fost uitate de mult. Alteori au uitat să mai fie spuse şi s-au risipit precum aburul care se ridică de la buza oalei de ciorbă... Uneori, o legendă ajunge să înconjoare pământul mai iute decât reţeta şi, chiar dacă nu toţi care aud povestea au gustat din bucate, li se pare totul atât de familiar ca şi cum de-acasă, de copii, numai asta au mâncat! Aşa şi cu ciorba rădăuţeană!

Ai trebuinţă de: 1-2 bucăţi de piept de pui, rădăcinoase (2 morcovi, 1 ceapă, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ţelină mică, 1 păstârnac), 1 ardei (roşu sau verde, facultativ), 1-2 cartofi (facultativ), 100 ml smântână, 100 ml iaurt gras (sau încă 100 ml smântână), 2 gălbenuşuri de ou, 3-4 căţei de usturoi (cui nu-i place, poate să nu-i pună), 1 legătură de pătrunjel verde, sare, oţet (se poate şi cu zeamă de lămâie) pentru acrit.

Află cum se procedează pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR